Про це повідомляє Главпост.
Один з основних факторів — розмір тарілки. Ми часто споживаємо більше, якщо їжа подається на великій тарілці, оскільки мозок сприймає порцію в порівнянні з її розміром. Менші тарілки допомагають візуально зменшити порцію і запобігти переїданню.
Колір тарілки також має значення. Яскраві кольори, такі як червоний, стимулюють апетит, а більш холодні, як синій і білий, допомагають його знизити. Для тих, хто прагне скинути вагу, ідеальними будуть тарілки світлих і нейтральних відтінків.
Чашки також важливі для контролю порцій. Використання чашок меншого об'єму допоможе обмежити кількість напоїв, особливо калорійних. Це допоможе зменшити споживання зайвих калорій.
Подача їжі на красивому посуді допомагає сприймати менші порції як більш задовольняючі, що знижує ймовірність переїдання і сприяє більш свідомому ставленню до їжі.
Також ми писали про те, як відмова від обіду впливає на організм людини.